Historie

Bennink Naaimacines Twente, Doelenstraat 10
Doelenstraat 10

Rond 1890 kwam  de oprichter Johannus Bennink naar Almelo.    Allereerst op diverse markten in de regio Twente, Salland en de Achterhoek. Later in 1903 opende hij  de winkel in de Doelenstraat met de merken Pfaff en Singer.

In het begin werden alleen handmachines verkocht die op de transportfiets thuis bezorgd werden.

Daarna kwamen de trapmachines en deze werden dan met de bakfiets thuis afgeleverd tot ver in de Achterhoek, in de omgeving Borne, Hengelo, Oldenzaal, Den Ham, Ommen, Raalte, Deventer, Nijverdal, Markelo,Lochem en Rijssen.


In deze periode was Pfaff- Gritzner Durlach een veel verkocht merk. 
Twee zonen gingen verder in de naaimachinebranche. De oudste zoon Jan begon een winkel in Deventer aan de Smedenstraat met Husqvarna. De jongste Henk ging verder aan de Doelenstraat  te Almelo met Gritzner-Pfaff en Bernina.

Bennink naaimachines Twente, op de markt in Rijssen
Op de markt in Rijssen

Er werd contact gelegd met zogenaamde wederverkopers, een van deze heren was de heer Kwintenberg en later Dieks Baan uit Rijssen.

Ook de heer Neurink mag hier  zeker genoemd worden , als een zeer verdienstelijk verlengstuk van de winkelverkoop net zo als de heer J. Schepers uit Oldenzaal.

Na de oorlog in de jaren ’50  werd samen met de heer Jan Borger uit Vriezenveen de werd VW Import” gestart.

Door heel Nederland werden de machines inmiddels met een Volkswagen bestelauto, thuis afgeleverd.

Het voornaamste merk was Pfaff- Gritzner- Victoria Werke uit Neurenberg (Duitsland) , Husqvarna Zweden en ook Happy uit Japan.

Na 1960 werden de merken Anker-Meister en Pfaff-Gritzner populair.
Ongeveer tien jaar later kwamen daar de merken Bernina, Husqvarna, Lewenstein, Elna bij.

Na een ruime praktijk-stage periode bij bekende naaimachinefabrikanten o.a. Bernina (Zwitserland) en Pfaff in Duitsland kwam de jongste generatie, Jan Bennink de huidige eigenaar, in 1980 de zaak versterken. Enige jaren later werden na de overname van collega’s Weller-Aggenbach (Meijer), v.Leeuwen Deventer, en Hengelo ook de merken Brother, Riccar, Juki en Toyota toegevoegd aan het zeer ruime assortiment naaimachines en overlockmachines van alle merken.

Tegenwoordig is het vooral de hobby, kleding pimpen die de jonge klant als reden opgeeft voor de aanschaf van een naaimachine , overlockmachine, borduurmachine, covermachines of de leukste hobby machinaal quilten.

Nieuwe producten als de punchmachines, cover(lock)machines, quiltnaaimachines en de aller nieuwste top of  the line en Designer naai – en borduurmachines worden door ons graag aan u gedemonstreerd, dit kan ook bij u thuis in overleg.